İnsanlar her gün çeşitli sesler duyar ancak kimi zaman duydukları bu seslerin farkına varmazlar…

Bu kapsamda Pınar Çevikayak Yelmi; insanların durmak bilmeyen günlük hayatlarında sürekli duydukları bu sesleri keşfederek, seslere karşı olan farkındalıklarını artırmak için Soundwalk Atölyesi projesini hayata geçiriyor! Etkinlikte Soundscape (ses alanı) kavramı tanıtılıp, şehrin sesle olan ilişkisi incelenecek. Kültürel seslerin öneminin vurgulanarak, şehre işitsel bir açıdan yaklaşılacak Soundwalk Atölyesi kapsamında günlük yaşayış ve şehir kültürü işitsel bir deneyim ile yeniden keşfedilecek.

4 ayrı rotadan yola çıkılarak planlanacak olan etkinlikte İstanbul’un tarihi semtlerinden Galata, Karaköy, Beyoğlu ve Eminönü gezilerek günümüz İstanbul’unda duyulan günlük ve kültürel sesler belirlenecek. Şehir sesleri konusunda toplum bilincini ve farkındalığını artırmayı amaçlayan projede katılımcılar en karakteristik seslerden, en beklenmedik, en çarpıcı seslere kadar hergün duyduğumuz şehir sesleri hakkında daha fazla bilinçlenerek, bu deneyimin bir parçası olacaklar. Etkinliğin sonunda ise akıllı telefonlar veya ses kayıt cihazları ile katılımcılar tarafından kaydedilecek sesler üzerine bir değerlendirme yapılacak ve kültürel seslerin önemi bir kez daha vurgulanacak.

15 kişilik kontenjanla sınırlı olan Soundwalk Atölyesi etkinliği, 4 hafta sürerek Nisan 2015’te her Cumartesi günü 13:00-15:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Buluşma noktaları duyurulacaktır!