Bu atölye ile, şehrin kültürel seslerine olan farkındalığı artırmayı ve bu sesleri kolektif bir çalışma olarak koruma altıma almayı amaçlayan kitle-kaynaklı bir ses arşivi geliştirmenin yöntemlerini araştıracağız. Diğer şehirlerin de gelecek ve geçmiş ses alanlarının eklenmesine olanak tanıyacak olan bu ses arşivi, kentsel seslerin korunması için sürdürülebilir bir altyapı oluşturacaktır. Atölyede, var olan ses arşivlerini tartışıp, kitle-kaynaklı bir ses arşivi oluşturmanın yollarını arayacağız.

Atölye iki basamaktan oluşuyor ve her iki bölümün de 2 saat sürmesi planlanıyor. Birinci kısım, 10 Mart saat 10:00-12:00 arasında Koç Üniversitesi DesignLab’da, ikinci kısım ise 12 Mart 15:00-17:00 saatleri arasında Koç Üniversitesi ANAMED’de gerçekleştirilecektir. Atölyle, tasarımcılara, mühendislere, seslerle ilgilenenlere ve katkıda bulunmak isteyen herkese açıktır.