ULUSLARARASI ARŞİV GÜNÜ
10
Haziran 2016, Cuma

Pınar Çevikayak Yelmi, 10 Haziran 2016 tarihinde Koç Üniversitesi ANAMED'de düzenlenen "Uluslararası Arşiv Günü"'nde, "İstanbul'un Sesleri" koleksiyonunu ve proje süresince Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi ile olan işbirliklerini "Bir kültürel miras öğesi olarak seslerin arşivlenmesi" başlıklı sunumunda anlattı.  

Habere Git
MÜZELER VE İNTERNET 2016 KONFERANSI
06
Nisan 2016, Çarşamba

Pınar Çevikayak Yelmi, 6-9 Nisan 2016 tarihleri arasında Los Angeles'ta düzenlenen "Müzeler ve İnternet 2016 Konferansı"'nda "Sounds(s)like: İstanbul'un seslerini kitle-kaynaklı bir şekilde toplamak" başlıklı araştırmasını sundu.

Habere Git
ÇALIŞTAY: MEKANIN DUYUSAL TARİHİ
01
Nisan 2016, Cuma

 Pınar Çevikayak Yelmi, 1-2 Nisan 2016 tarihlerinde ANAMED ve Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü iş birliğiyle düzenlenen Mekanın Duyusal Tarihi Çalıştayı'nda konuşmacıydı. 

Habere Git
ATÖLYE: SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIN İŞİTSEL ÖĞELERİNİ KORUMAK İÇİN KİTLE-KAYNAKLI BİR SES ARŞİVİ GELİŞTİRME
10
Mart 2016, Perşembe

Bu atölye ile, şehrin kültürel seslerine olan farkındalığı artırmayı ve bu sesleri kolektif bir çalışma olarak koruma altıma almayı amaçlayan kitle-kaynaklı bir ses arşivi geliştirmenin yöntemlerini araştıracağız. 

Habere Git
“İSTANBUL’UN SESLERİ” PROJESİ VE “SOUNDSSLIKE” HARİTASI GÜNLÜK SESLER SERGİSİNDE!
08
Ocak 2016, Cuma

İstanbul'un Sesleri projesi, "soundsslike" haritasıyla birlikte Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED)'deki Günlük Sesler sergisinde sergileniyor. Soundsslike haritasına katılımcılar tarafından yüklenen sesler de sergi ortamında dinlenebiliyor ve bu sayede katılımcılar da serginin bir parçası haline geliyor. Sergi 8 Ocak - 20 Mart 2016 arasında ziyaret edilebilir.

Habere Git
İSTANBUL’UN SESLERİ PROJESİ @STUDIO-X
22
Aralık 2015, Salı

Pınar Çevikayak Yelmi, İstanbul'un Sesleri Projesi hakkında Studio-X'te konuşuyor. Söyleşi, 22 Aralık 2015'te 19:00-21:00 arasında yapılacaktır.

Habere Git
SOUNDSSLIKE: KİTLE KAYNAKLI SES HARİTASI
10
Aralık 2015, Perşembe

Kitle kaynaklı ses haritamız açıldı! Soundsslike, İstanbul'un Sesleri koleksiyonunu genişletmek için başlatılan bir projedir. Soundsslike projesi, şehir seslerinin önemi konusunda farkındalığı artırmayı amaçlar. Soundsslike, ilgilenen herkesi korumaya değer buldukları şehir seslerini kaydetmeye ve kitle kaynaklı ses haritamıza yüklemeye davet ediyor.

Habere Git
İSTANBUL’UN SESLERİ KOLEKSİYONU ŞİMDİ EUROPEANA SOUNDS PLATFORMUNDA!
15
Kasım 2015, Pazar

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi'ndeki İstanbul'un Sesleri koleksiyonuna artık Europeana Sounds platformundan da ulaşılabiliyor. Europeana Sounds, Avrupa'nın işitsel mirasını tek bir çatı altında toplayan bir organizasyondur. Europeana Sounds'a bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.europeanasounds.eu

Habere Git
EUROPEANA SOUNDS 2015 ULUSLARARASI KONFERANSI: TARİHİ SESLERİN GELECEĞİ
02
Ekim 2015, Cuma

Pınar Çevikayak Yelmi, 2 Ekim 2015 tarihinde Paris'te düzenlenen "Europeana Sounds Uluslararası Konferansı"'na katıldı.

Habere Git
ULUSLARARASI SES VE GÖRSEL-İŞİTSEL ARŞİVLER BİRLİĞİ 46. GELENEKSEL KONFERANSI
27
Eylül 2015, Pazar

Pınar Çevikayak Yelmi, 27 Eylül-1 Ekim 2015 tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Uluslararası Ses ve Görsel-İşitsel Arşivler Birliği 46. Geleneksel Konferansı"'nda, "İstanbul'un Güncel Seslerinin Dijital İşitsel Miras Koleksiyonu Olarak Arşivlenmesi" başlıklı araştırmasını sundu.

Habere Git
SOIMA 2015 ULUSLARARASI KONFERANSI: İŞİTSEL VE GÖRSEL MİRAS
03
Eylül 2015, Perşembe

Pınar Çevikayak Yelmi, 3-4 Eylül 2015 tarihlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen "SOIMA 2015 Uluslararası Konferansı"'nda konuşmacıydı. Yelmi, "İstanbul'un Güncel Seslerinin Toplanması ve Korunması" başlıklı araştırmasını sundu.

Habere Git
İSTANBUL’UN SESLERİ KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ DİJİTAL KOLEKSİYONLAR’DA!
10
Haziran 2015, Çarşamba

2015 Şubat'ta kayıt altına almaya başladığımız İstanbul'un Sesleri, Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Dijital Koleksiyonlar'da yerini aldı.

Habere Git